Čarolija u zamku Dunđerski | Venčanje

Vencanje u dvorcu Dundjerski

"Hoću da držiš moju ruku, da se ne bojiš vetra i mraka, uspravna i kad kiše tuku, jednako krhka, jednako jaka. Hoću uz mene da se sviješ, korake moje da uhvatiš, pa sa mnom bol i smeh da piješ, i da ne želiš da se vratiš.

Nezaboravni Mika Antić je davno napisao ove prekrasne stihove koji su me u trenutku podsetili na jedno venčanje utkano u senci jednog zamka u ravnicama Vojvodine.

Opširnije...

Verujete li u bajke?

Dok smo deca, odrastamo uz kult bajki. Međutim, kada dođemo u neke "ozbiljnije“ godine, naglo prestanemo da verujemo u magiju i čuda. Retki su oni koji su spoznali tajnu, a tajna je da svako može da stvori svoju bajku. To smo upravo mi i učinili u saradnji sa magazinom "Sensa“, početkom ove već odlazeće godine.  Sve je bilo tu, i vile i magično cveće i bajkoviti dekor! Nije teško, samo treba imati mašte, volje i pustiti detetu koje čuči zarobljeno u vama da se malo poigra.

Opširnije...

Ljubav sa stilom velikog grada

jovana i ivan u restoranu kovac vencanjeJovana i Ivan, svoje venčanje napravili su u restoranu Kovač. U maloj sali restorana koju su vlasnici preuredili u prelepom vintage stilu trebalo je utkati lepu i sofisticiranu dekoraciju.

Prva misao bile su sveće. Sveće u velikim količinama, u intimnom prostoru sa malim aranžmanima, od sezonskih baštenskih ruža, hortenzija, dalija i poljskog cveća.

Opširnije...

Bloom Team

bloom team

Nakon nekog vremena i nekoliko postova, da napišemo nešto i o našem timu. Mislim da bi bio red da nas upoznate. Mnogi nas pitaju: "Ko je u timu?", "A šta vi to zapravo radite?", pa reko' da malo opletem i po nama.

branko gasic bloom design

marija i branko bloom

marija bloom design

Opširnije...

Dvorište iz bajke - Prolećna dekoracija

dekoracija baste

Drvena vrata sveže ofarbana, ukotvila su se u polurazrušenom krečnjačkom zidu. Ostaci stare, porodične zidane kuće na koju se naslonila nova. Istorija i sadašnjost, pomešane i povezane jednim lepim dvorištem, ispunjenim sa mnogo mirisa, domaćeg i stranog cveća i puno prirodnih ideja. Tu na stepenicama koje su bile ulaz u staru porodičnu kuću, načičkale su se čuvarkuće u crepovima. Leže, sunčaju se i rastu, uživaju u jakim zracima sunca koji se lagano probijaju kroz gustu stoletnu odrnju (hercegovački naziv za lozu ispred kuće koja je podignuta kao zasena za odmor).

cuvarkuca

cuvarkucaNa samo par koraka odatle stoji par narova (šipaka), tek procvetalih. Domaćica kaže da je ljutić i da obično cele jeseni od njega skuplja plodove i pravi sok.

Opširnije...

Povratak karanfila

karanfili

Bio je stalni stanovnik bakinog vrta. Između ostalog, karanfil se uzgajao i u saksiji. Najkomercionalniji je bio onaj crvene boje u formi rezanog cveta. Bio je oličenje jedne ere, cvet koji je obeležio neka prošla vremena. Nosili smo ga na priredbe, dobijali na prvim zakletvama, sletovima, poklanjali za osmi mart, nosili na partizanske spomenike...

Opširnije...

Bloom Design

Vodič za venčanje

Pronađi Nas