Čarolija u zamku Dunđerski | Venčanje

Vencanje u dvorcu Dundjerski

"Hoću da držiš moju ruku, da se ne bojiš vetra i mraka, uspravna i kad kiše tuku, jednako krhka, jednako jaka. Hoću uz mene da se sviješ, korake moje da uhvatiš, pa sa mnom bol i smeh da piješ, i da ne želiš da se vratiš.

Nezaboravni Mika Antić je davno napisao ove prekrasne stihove koji su me u trenutku podsetili na jedno venčanje utkano u senci jednog zamka u ravnicama Vojvodine.

U tom zamku počela je još davnije jedna ljubav, koja je iznedrila stihove najlepše na svetu. Ljubav između Lenke Dunđerski i Laze Kostića sakrivena i pomalo zaboravljena I pretočena u čuvenu Santa Maria della Salute…

Naši mladenci su svoju priču odlučili da započnu baš na tom prelepom mestu, da svoje sudbonosno DA kažu pred svojom porodicom i prijateljima u divnom zamku Dunđerski na prostranoj livadi između uzdignutih krovova i netaknute prirode koja okružuje ceo posed. Njihova priča je jedinstvena, drugačija, pomalo čini mi se hrabrija od svih ostalih, ali opet sve priče su za sebe iste takve.

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Oboje prirodni i opušteni, oboje veoma uspešni u svojim poslovima. Uspešni mladi ljudi sa kamarama diploma i sa fascinantnim biografijama, koji su rešili da krenu zajedno dalje u neke nove neistražene svetove.Bili smo iskreno počastvovani što su izabrali baš nas da im pomognemo da sve svoje želje pretoče u stvarnost.

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja. Ugovorili viđanje između moja dva sastanka i njihovog trčanja sa posla i traženja vize.

Imali smo malo vremena ali nam je 15 minuta bilo dovoljno da nastavljamo rečenice jedni drugima i da se razumemo.

Sve je išlo lagano, usputno smo rešavalli dodatne iskrsle situacije i napokon dočekali dan venčanja. Na otvorenom, pored naznaka da će padati kiša, dočekalo nas je sunce.

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Suncem okupan zamak Dunđerski otvorio je svoje teške kapije gostima koji su došli iz kršne Crne Gore i ravnica Vojvodine da proslave jednu ljubav i najave početak novog zajedničkog života.

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Vencanje u dvorcu Dundjerski

Naši mladenci su blistali, hrabri i veliki. Veliki u svojim planovima, veliki u ljubavi, veliki i jednostavni. Uostalom, fotografije govore više od reči koje pokušavam da stavim sad na papir i opišem divljenje prema njima i još mnogim mladim ljudima koji su otišli u nove svetove.

Kroz snagu, kroz ljubav, kroz vetar, kroz mora i planine. U potrazi za boljim sutra.

Do sledećeg čitanja,
Vaš Bloom Design

 

Dekoracija: Bloom Design Studio
Fotografija:
Nasmej se ptičica
Venčanica: Darko Kostić
Lokacija: Zamak Fantast

 

Bloom Design

Vodič za venčanje

Pronađi Nas