ELLE Set-up / Mali pregled kreativnog nemira

Elle magazin editorijal

Završavam razgovor i okrećem se ka Mariji:

- Dobili smo poziv da radimo editorijal za Elle Wedding.
- Stvarno???
- Da, Branislava Kostić, urednica izdanja, upravo nas je pozvala!

Tišina je postala jača od misli. Tajac u studiju.

dekoracija stola 8

Svetski časopis neverovatnih boja i mirisa, pravi je prestiž biti u njemu i postati njihov floralni izbor. Pozvali su nas da odradimo prolećnu dekoraciju u njihovom Wedding editorijalu. Jao, da samo znate koliko smo se rastrčali, pronaći sve u malom vremenskom roku, okupiti tim ljudi, i sve sprovesti u delo. Našeg dragog fotografa smo skrenuli sa poslovnog puta i ukrali joj dva dana, prelepo uređen prostor restorana Toro, uz veliku pomoć i osmehe njihovog menadžera Katarine Ilić, ugovorili smo u sekundi. Ali, pronaći odgovarajuće cveće za 4 dana i to usred proslave 8. marta, ijaooooo!

dekoracija stola 3

dekoracija stola 1dekoracija stola 2Singerica se upalila, krenulo je razmišljanje i spajanje cvetova na papiru i nakon nekog vremena - projekat je rođen. Uskladiti prostor sa dekoracijom stola, jednostavno, moderno, pomalo vintage. Nacrtano i pečatirano. Da, to je to. Kada smo pozvali našeg dobavljača, mislimo da se uhvatio za glavu, on se doduše uvek hvata za glavu kad mi izmišljamo cvetne vrste koje bismo želeli da nam nabavi:) Čovek je bio na putu, dostavlja cveće po Srbiji, Beograd je već podmiren, cveća nema. Nismo naručili na vreme. Da, uistinu, uhvatio se za glavu, a i mi sa njim. Čekali smo da nas pozove i kaže šta može da nam ponudi i nađe, a mi smo u međuvremenu trčali po parkovima i tražili pravu boju behara, obilazili pijace po celom gradu u pronalaženju rezervne varijante.

dekoracija stola 6

Stigli smo u studio i pijemo kafu. Tišina. Čak ni radio koji inače stalno dobacuje melodije iz ugla nije uključen. Razmišljamo i lagano počinjemo da se nerviramo jer još uvek nemamo ništa. Nabavili smo par cvetova, glavnicu još nemamo, a već je 16h. Slikanje je zakazano za 10h ujutru. Telefon se oglašava i krećemo. Naš dobavljač je kralj, ali ovoga puta moraćemo da odemo čak do Padinske Skele.

cvetni aranzman

I kao iz filmova, stojimo u sred blata, kiša pljušti i počinjemo da se smejemo kao ludi na brašno… I čekamo, i čekamo, i čekamooooo... Znate ono kada se zapitate: “Čoveče' je l' se ovo još nekome dešava?”. U prevodu - POČELA JE GROZNICA, DEADLINE...

dekoracija stola 4

dekoracija stola 5

Dobili smo polovinu onoga što nam je bilo potrebno (sve reči hvale još jednom za dobavljača). Pokrpili smo se sa pijace i iz parka (izvinjavamo se Gradskom zelenilu za one tri-četiri grančice behara), moramo da priznamo da je u tom kreativnom haosu došlo da značajne izmene projekta, ali šta da se radi. Uklapali smo hortenzije, careve oči, kukureke i fenelopsise zajedno sa lalama i beharom Prunus pisardija. Stari, dotrajali, porodični svećnjak ukrasili smo sedumima i slučajno, u razmišljanju sta nam još fali, izbunarili bisere iz neke zaturene kutije i njih postavili na vrh. Naš dojam u 4 ujutru bio je - FENOMENALNO. Iznureni, ali veoma zadovoljni, srećni jer smo odradili sve u poslednji čas, povukli smo se na počinak i jedva čekali jutro.

cvetni aranzman 1

Slikanje je bilo izvanredno, postavka odlična, fotograf nasmejan i u punom pokretu. Kafa sa Katarinom, koja nam je u jednom trenutku čak bila i model, i naravno, Jelenom Karakaš, urednicom Elle tema koja nas je posetila na setu. Sa osmehom smo komentarisali i pricali o koječemu, umor nismo osećali, a u međuvremenu, od jučerašnje kiše nije bilo ni traga. Svetlo je bilo taman kako treba. Možda u svetu sve ovo izgleda drugačije, verovatno u Parizu sve dobijete u sekundi, tamo nemaju ovako slatke kreativne nervoze u poslednji čas, možda u Njujorku na ovakvom projektu radi, jedno 20 ljudi? Možda. Nije bitno, mi u našoj lepoj Srbiji i Beogradu navikli smo na sve te problemčiće, ups, izvinite - situacije, i nekako nam prija. Cveće je živa roba, divnih boja, mirisa i izgleda, ovisna o mnogo faktora, i toga smo svesni, veoma! Ovakve stvari dešavaju se svima, pa i nama. Ustvari, sad kad malo razmislimo, ovo je bilo i lagano u odnosu na to šta se sve dešava kad organizujete venčanje ili neki event.

dekoracija stola 7

dekoracija stola toro

dekoracija stola 9

 

 

dekoracija prostora toro

Završili smo sa fotkanjem, pobrali smo veoma lepe kritike od strane uredničkog establišmenta magazina Elle, od art direktora i još ponekih. Volimo svoj posao, volimo kad smo nervozni a to krijemo kroz smeh, kad nam kasni cveće, kad nam stigne nešto pogrešno i kad se desi jos sijaset drugih stvari. Uvek sa osmehom to prihvatamo, jes' da se nerviramo al' ko se ne nervira danas, ma 'ajte molim vas, pa to je normalno zar ne?:)

Uostalom, pogledajte kako smo samo skockali taj sto ;)

Do skorog viđenja, ljubi vas
Bloom team!


Fotograf: Marija Kerekeš

Lokacija: Toro Latin GastroBar
Časopis: Elle

Bloom Design

Vodič za venčanje

Pronađi Nas