Uhvatite svoj bidermajer

Bidermajer od ruža, bidermajer od lala, ili od poljskog cveća, a možda i bidermajer od...

 

roze beli bidermajer

Kako god da se odlučite, svadbeni buket koji mlada nosi na venčanju je neizostavan deo tradicije i kulture razvijane vekovima. Cveće je kroz istoriju, a i danas, simbolizovalo plodnost. Upravo zbog toga mlade su bidermajer i nosile na samom činu venčanja. Vreme je prolazilo, a bidermajer je ostao i postao nezamenjiv detalj svake svadbe.

Danas u bezbroj formi, oblika, boja, u velikom izobilju cveća, teško je odlučiti kakav baš da izaberete. Neko će želeti nešto klasično, a neke buduće neveste ipak žele i mali dodir nečega novog.

Mogućnosti su ogromne!


Vaš svadbeni buket trebalo bi da liči na vas, na vašu ličnost. Možete ga uskladiti sa cipelama, sa vašom frizurom, sa šminkom, ili sa dekoracijom recimo, a možete i nešto potpuno drugačije. Istaknite se!

Danas je najzastupljeniji bidermajer u pastelnim i nežnim tonovima, koji nikad ne može biti promašaj. Ako igrate na sigurno, ovakav izbor nežnih tonova roze, boje lavande, jorgovana, bele ili krem, nikada ne može da bude pogrešan. Naravno, crvena boja vatre i ljubavi, ili jarko ljubičasta, ili pak žuta, isto dobro i sa stilom mogu da se utkaju u vaše venčanje.

mlada sa bidermajerom

savrseni bidermajer

Hmm... A bidermajer od cirkona ili od bisera? Jeste li nekad pomislili na tu varijantu? Zašto da ne, uvek možete imati dva. Jedan da bacite u gomilu vaših prelepih drugarica, za sreću i njihovu brzu udaju, a drugi za slikanje. Baš taj drugi mogao bi da bude od plodova prirode u kombinaciji sa sitnim kristalima i biserima. Recimo, žirovi, šišarke, rogačeve mahune, sigurno bi se lepo uklopili sa nekim cirkonskim komadom nakita. Razmislite o tome. Budimo malo kreativni.

bidermajer sa biserima

 

A šta da radimo sa formom i oblikom bidermajera?


Uvek kada želite bidermajer možete da zamislite dve osnovne forme, jel da? Naravno da da. Nekako sve buduće mlade traže da njihov venčani buket bude kompaktna kugla od ”pufnastog“ cveća, ili da bude onako neobavezno skupljen u buket sa nekim malim primesama sitnih cvetova koji neobavezno štrče tu sa strane, kao slučajno.

bidermajer

A zašto, recimo, ne biste imali neku padajuću formu?

Padajući bidermajeri u svetu se smatraju ekskluzivom i vrhunskim umećem izrade. Ako pogledate venčanja kraljevskih porodica, videćete da buduće princeze skoro uvek imaju bidermajer baš ovog oblika.

I zasigurno kada je cveće sa ljubavlju odabrano i tačno poređano u nekom ritmu, ti mali padajući oblačići izgledaju nestvarno i kao da se rasipaju po stazi kojom dolazite do mesta gde ćete reći DA izabraniku vašeg srca.

bidermajer

Da, bidermajeri mogu biti nestvarni, zaista jedinstveni i unikatni, mogu da ostave veliki uticaj na sve prisutne tog dana, baš kao i venčanica. Neizostavni su, složićete se.

Ako ne možete da se odlučite između oblika, formi, cveća, boja… onda prepustite da profesionalci odaberu za vas. Mi ćemo ga najbolje utkati u vaše venčanje, povezati sa vašom venčanicom i stilom dekoracije i tu sigurno neće biti greške.

Pogledajte samo deo onoga što smo radili.

Srodni članci

Bloom Design

Vodič za venčanje

Pronađi Nas